Mureat ribsit ovat aikaa vieviä, mutta jää-tä-vän hyviä! Lapsetkin vetää ja nuolee marinadin tahrimat sormet perään. Vinkit esikypsennykseen on napattu Poppamieheltä.
2 kg (Spare) ribsejä
suolaa
pippuria
VOITELUMARINADI:
½ dl ketsuppia
½ dl BBQ-kastiketta
½ dl soijaöljyä
1 tl aromisuolaa
Lämmitä uuni 125 asteeseen. Laita ribsit syvälle uunipellille tai isolle vuoalle vierekkäin. Mausta pinta mustapippurilla ja ruokasuolalla kevyesti. Esikypsennä uunin keskitasolla 1,5-3 tuntia. Sopivan kypsyyden näkee siitä, että ribsien luut ovat tulleet päädystä "töröttämään" n. 1-1,5 cm verran. Ota ribsit pois pelliltä, laita ne folioon /1 per folio) ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Ribsit voi myös grillata samantien, mutta suosittelen ainakin parin tunnin jäähdyttämistä jääkaapissa. Valmista paistoliemestä voitelumarinadi grillaamista varten: Kaada paistoneste kattilaan, lisää ketsuppi, BBQ-kastike, aromisuola sekä soijaöljy. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on tarpeeksi jäykkää. Grillaa rapsakka paistopinta ribseihin suoralla lämmöllä keskisuurella teholla. Kääntele ribsejä useasti ja lisää marinadia pintaan jokaisella käännöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti