lauantai 16. lokakuuta 2021

Helppo Oreo-mansikkakakku

Tytär valitsi kesällä tämän 10-v syntymäpäiväkakukseen. Suurin työ tässä kakussa on rauhallinen Oreo-keksiosien erottelu, mikä tuotti itselle aluksi hieman tuskaa. Yllätyin seuraavana päivänä miten hyvin keksit olivat pehmenneet. Kakku meni viimeistä murua myöten ja molemmat lapsetkin tykkäsivät.
 
16 hlö
 
3 pkt (á 154 g) Oreo-keksejä
5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
mansikoita
 
Erota Oreo-keksiosat toisistaan työntämällä veitsenkärki varovasti täytteen ja keksin väliin. Kaavi täyte keksin päältä kulhoon. Keksien hajoaminen ei haittaa, sillä saat yhdistettyä ne kakkua kootessa. Säilytä osat kuitenkin yhdessä. Osa kekseistä rikotaan joka tapauksessa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keksien täytteet ja tuorejuusto vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon hieman kermavaahtoa, jotta seos notkistuu. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla. Aseta keksejä vieri viereen kukan muotoiseksi kehäksi tarjoilulautaselle ja peitä keskusta ehjillä ja osin rikkinäisillä kekseillä, jotta saat yhtenäisen keksikerroksen. Keksien väleihin saa jäädä pieniä rakoja. Yhteen kerrokseen kuluu n. 16 keksinpuolikasta. Pursota päälle täytettä ja jatka näin, kunnes kakussa on 5 keksikerrosta. Pursota päälle vielä yksi täytekerros. Laita kakku jääkaappiin n. vuorokaudeksi, jotta keksikerrokset pehmenevät. Kuorruta siivutetuilla mansikoilla ennen tarjoilua. 
 

→ Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti