Palapaisti on vaan niin jumalattoman hyvää ja laitan sitä mielellään aina kun on vain aikaa. Uuniruoat ovat mahtavia juuri siksi, että ne pienten esivalmistelujen jälkeen tekeytyvät itsekseen uunissa, itse tarvitsee vain odottaa. Perinteisesti teen palapaistin naudanlihasta, mutta yhtään ei kyllä possuversio maussa häviä. Lopuksi kannattaa ehdottomasti lorauttaa kermaa, rankemmalla kädellä.
4 hlö
400 g porsaan palapaistilihoja
1 punasipuli
2 porkkanaa
voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
½ tl basilikaa
½ tl paprikajauhetta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattiketsuppia
(loraus kermaa)
Ota palapaistilihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipuli sekä porkkanat pieniksi lohkoiksi. Ruskista lihoja voissa paistinpannulla yhdessä tai kahdessa erässä ja kaada ne pataan. Lisää pannulle 1 dl vettä, kuullota siinä sipuli- ja porkkanalohkoja hetki. Mausta basilikalla, paprikajauheella sekä mustapippurilla. Kaada kasvikset lihojen sekaan uunipataan. Ripottele vehnäjauhot paistettujen lihojen ja kasvisten päälle, sekoita. Lisää paistinpannulle vielä 4 dl vettä, lihaliemikuutio sekä ketsuppi. Kiehauta ja kaada pataan. Sekoita ja laita pataan vielä laakerinlehti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin 30 min ilman kantta, kunnes neste alkaa kiehumaan. Pudota sitten uunin lämpöä 175 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka paistamista n. 1-1,5 h kunnes lihat ovat kypsiä. (Jos teet palapaistin naudanlihasta, paistoaika saa olla n. 2,5 h.) Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria sekä loraus kermaa. Lisäyksen jälkeen anna kiehahtaa vielä hetki.
+
Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
→ Lentohiekkaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti