Vähällä vaivalla valmistuu tämä kanaruoka. Lempeän tulinen kuvaa ruokaa hyvin; chili maistuu, mutta ei liiaksi jotta lapset jättäisi syömättä. Satsuma olisi saanut maistua enemmänkin riisin seassa, se on hyvää. Jogurttikastike kannattaa ehdottomasti tehdä kylkeen.
4 annosta
2 satsumaa
½ sitruunaa
1 rkl sambal oelek-chilitahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
3 dl vettä
RIISIPETI:
3 dl jasmiiniriisiä
450-600 g broilerin paistileikkeitä
PINNALLE:
2 satsumaa
JOGURTTIKASTIKE:
200 g turkkilaista jogurttia
½ sitruunaa
1 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Purista kahden satsuman mehu ja kaada kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää puolet sitruunamehusta (n. 2 rkl) ja puolet sitruunankuoriraasteesta satsumamehun joukkoon. Säästä loppu sitruunamehu ja -kuoriraaste jogurttikastiketta varten. Sekoita chilitahna, soijakastike, hunaja, mustapippuri ja vesi satsuma- ja sitruunamehun joukkoon. Levitä riisi uunivuokaan (vetoisuus n. 3 l) ja lado broilerin paistileikkeet päälle. Kaada lopuksi mausteliemi vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 min. Valmista kastike. Sekoita loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste, hunaja, mustapippuri sekä suola jogurtin sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan. Kuori ja viipaloi pinnalle tulevat satsumat n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja asettele satsumaviipaleet pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa n. 10 min. Tarjoa satsumabroileri jogurttikastikkeen kanssa.
→ Yhteishyvä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti