perjantai 9. heinäkuuta 2021

DaCapo-banaanikakku

Jälleen kerran loistava keino hyötykäyttää tummuvat banaanit. DaCapo ja banaanit sopii loistavasti yhteen. 

10 annosta

2 kypsää banaania
130 g Fazer DaCapo bites
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl (tummaa) kaakaojauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta

KUORRUTUS:
130 g Fazer DaCapo bites
25 g voita

Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus n. 1 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 55-60 min. Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella. 
 

→ Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti