Tässä kääretortussa pashan maut tulivat esiin mietoina. Meiltä löytyy pashan ystäviä, joten voimakkaampia makuja olisi toivottu. Lähikaupasta ei löytynyt ananaskirsikoita, käytin kumkvatteja.
POHJA:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 luomusitruuna
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
100 g voita
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
½ dl mantelilastuja
½ dl keltaisia rusinoita
KORISTEEKSI:
1 mandariini
100 g ananaskirsikoita
½ dl paahdettuja mantelilastuja
(tomusokeria)
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjan leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään. Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää rahka ja sitruunanmehu. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Paahda mantelilastut (yhteensä 1 dl) kuivalla paistinpannulla tai käytä valmiiksi paahdettuja lastuja. Lisää ½ dl jäähtyneitä mantelilastuja täytteeseen. Lisää myös rusinat. Ota n. 2 dl täytettä kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan koristelua. Levitä loppu täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi. Poista paperi ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte tortun päälle. Mikäli täyte on jähmettynyt liikaa, notkista se tilkalla kermaa tai maitoa. Koristele mandariinilla, ananaskirsikoilla ja mantelilastuilla. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.
→ Maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti