Pitkästä aikaa todella hyvää kalaruokaa. Jos hermo menee hauen ruotoihin, tilalla voi käyttää mitä tahansa muuta vaaleaa kalaa.
4 annosta
600 g haukifileetä (ruodotonta)
½ tl suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokakermaa
KUORRUTE:
30 g voita
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 dl (70 g) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna
PINNALLE:
½ ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna
Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma. Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle. Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20-25 min kalan paksuudesta riippuen. Koristele persiljalla tai tillillä.
→ Yhteishyvä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti