Simaahan voi tehdä perinteisen lisäksi niin kuin mistä vaan, nyt kokeilussa appelsiini ja hyvin upposi miesväelle. Naiset ei meillä simaa juo muutenkaan.
5 l
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
3 appelsiinia
n. herneen kokoinen pala hiivaa
Kiehauta puolet vedestä. Raasta appelsiinien kuori sekä paloittele appelsiinit niin, että poistat kuoren alla olevan valkoisen osan. Laita sokerit ja appelsiininpalat sekä -kuoriraasteet isoon (vähintään 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita simaseokseen. Jätä seos käymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Pullota sima puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin. Lisää pullojen pohjalle muutama rusina (ja halutessasi ripaus sokeria). Poista appelsiinit. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva pulloissa käymisen aikana liian suureksi. Anna käydä huoneenlämmössä n. 3 vrk tai jääkaapissa n. viikon. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan. Sima säilyy jääkaapissa valmistamisen jälkeen n. viikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti