perjantai 14. kesäkuuta 2013

Jauheliha-porkkanapihvit

Nämä pihvit on alunperin tehty ruispaloista tehtyjen hampurilaisten täytteeksi, mutta me söimme näitä sellaisenaan perunamuusin kanssa. Pihvit olivat aika kiinteitä, hampurilaispihveiksi kun olivat tarkoitettu, joten seuraavalla kerralla lisään hieman nestettä sekaan. Pihvit olivat kuitenkin maultaan aivan ylivetoja ja tyttökin tykkäsi. Kesäaikaan pihvit valmistuu loistavasti myös grillissä. 

n. 15 pihviä

150 g porkkanaa
400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
1 tl rakuunaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, muna ja mausteet kulhossa murekemassaksi. Muotoile jauheliha-porkkanamassasta pihvejä. Paista jauheliha-porkkanapihvit lettupannulla miedolla lämmöllä n. 2 min molemmin puolin. 


🍴 Maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti