Seuraavalla kerralla vaihdan tässä ohjeessa melkein kaikki: 1) Teen isoon piirakkavuokaani kaksinkertaisen taikinan, ohjeen taikina on kenties tehty reulun 20 cm vuokaan, 2) Laitan täytteeseen rutosti enemmän tomaattia, 3) Laitan täytteeseen rutosti vähemmän kananmunaa, sillä en pidä sen hyytyneestä ja pakkaantuneesta ominaisuudesta sitä ollessa liikaa, 4) Vastapainoksi kananmunalle laitan enemmän maitoa, 5) Laitan enemmän sekä todennäköisesti lisää erilaisia mausteita tai vaikka tuoreyrttejä.
150 g margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta
TÄYTE:
2 isoa viipaloitua tomaattia
3 munaa
3 dl maitoa tai kermaa
4 dl juustoraastetta
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Sekoita margariini ja vehnäjauhot käsin kulhossa. Lisää vesi ja juustoraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa n. 10 min. Sekoita sillä välin munat, maito tai kerma ja juustoraaste keskenään. Ota vuoka uunista ja lado tomaattiviipaleet puolikypsän pohjataikinan päälle. Kaada juusto-munamaito vuokaan ja kypsennä piirasta vielä n. 15 min, eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
🍴 Hyvän elämän maku-keittokirjat: Kiireisen keittokirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti