maanantai 16. joulukuuta 2013

Geschnetzelte schweinefleisch - Suikaleporsas

Minun aikanani ei koulusta enää saanut kotitalouden keittokirjoja omaksi ja nyt täytyykin tehdä tunnustus: minulta silti tuntuu löytyvän ne kaikki. Ihan rehellisyyden nimissä syynä voi hyvin olla huono muistini, enkä yksinkertaisesti ole muistanut niitä palauttaa, tai sitten kerta kaikkiaan olen ne vohkinut.

Vaikka tämä nyt on ihan kauhea vääryys, jälkeenpäin olen ollut tyytyväinen että kirjat ovat jääneet syystä tai toisesta palauttamatta. Niistä löytyy ihan pirun hyviä ohjeita! Kenties parasta näistä kirjoista käytimme lukion kansainvälisen keittiön opuksena. Joitakin ruokia muistan tehneeni koulussa tunnilla ja joitakin olen tehnyt joko kerran tai useammin kotona. Tätä saksalaista possua on tullut tehtyä useampaan kertaan ja se on aivan TAJUTTOMAN hyvää! 

4 hlö

margariinia
4 sipulia
6 valkosipulinkynttä
500 g porsaan paistia tai ulkofileetä
2 tl aromisuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
3 dl kermaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Leikkaa liha poikkisyin vajaan cm:n paksuisiksi viipaleiksi, sitten suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä 2 rkl rasvaa. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Älä ruskista. Siirrä sipuliseos kattilaan. Lisää pannulle margariinia ja ruskista lihasuikaleet nopeasti kuumalla pannulla ja siirrä ne sitten kattilaan sipulin joukkoon. Ruskista lihat kahdessa erässä. Lisää kattilaan mausteet ja kerma. Hauduta muutama min. Kypsyy hetkessä. 


🍴 Otava: Makuja maailmalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti