maanantai 16. joulukuuta 2013

Prinsessakuppikakut

Meidän tytöllä alkaa tämä prinsessakausi vasta olla jotenkin aluillaan, eikä vaaleanpunainen väri ole vielä iskenyt, joten kohdeyleisö taisi mennä meillä ohi. Alkuperäisessä ohjeessa kuorrutetta on paljon muhkeammin kuin minulla, joten kehointakin tekemään kuorrutetta 1½-2 kertaisen määrän. Muutenhan maku on kohdillaa ja miehen raavaalle työporukallekin kelpasi. Vaikka oli vaaleanpunaisia. 

12 isoa muffinssia tai 16 hitusen pienempää

200 g juoksevaa margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 dl Prinsessa-piparkakkuja murustettuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

PINNALLE:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
mansikanmakuista tomusokeria tai mansikka-aromia maun mukaan
12-16 Prinsessa-piparkakkua

Sekoita juokseva margariini, sokeri, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään puuhaarukalla. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Koristele jäähtyneet muffinssit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja mansikanmakuisella tomusokerilla tai mansikka-aromilla. Pursota seos muffinssien pinnalle ja koristele Prinsessa-piparkakuilla. 


🍴 Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti