keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Jauhelihamureke

Perusmurekkeen perusmureketta Marttojen ohjeella. Väri jää aika hailukaksi, miehen mielestä sipulia liikaa. 

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 ½ tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
1-3 valkosipulinkynttä

Anna korppujauhojen turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 min. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Muotoile murekeseoksesta kostein käsin voideltuun uuniuokaan n. 20 cm pitkä tanko. Paista 200 asteessa n. ½ tuntia. Valele pienellä määrällä vettä ja paistosliemellä muutama kerta. 


➔ Marttaliitto ry: Penninvenyttäjän keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti