sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Tätä juustokakkua on tullut tehtyä useampaan kertaan ja se on kerännyt kovasti kehuja. Kakku ei tosin ole yhtä korkea kuin amerikkalaiset juustokakut yleensä, mutta uskotaan raatia ja sanotaan sen olevan hyvää. 

POHJA:
200 g Digestive-keksejä
75-100 g sulatettua voita

TÄYTE:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl taloussokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

VADELMAMELBA:
200-300 g vadelmia
tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunan mehua

Murskaa keksit esim. kaulimella pakastepussissa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. tunti. Anna jäähtyä. 
Vadelmamelba: Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunan mehulla. 


🍴 Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti