torstai 4. huhtikuuta 2013

Vaniljainen jogurtti-mustikkatorttu

Tätä hyydykekakkua on tullut väsättyä jo kahteen kertaan ja mies kerennyt kehua sen verta hyväksi, että vähään kyllä jatkossakin. 

POHJA:
200 g kaurakeksejä
75 g margariinia

TÄYTE:
7 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl vaniljajogurttia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä

PINNALLE:
300-400 g mustikoita
5 dl vettä tai mustikkamehua
2 ½ dl hyytelösokeria

Murusta keksit ja sulata margariini, sekoita ainekset keskenään. Painele seos halkaisijaltaan n. 24 cm, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. mikrossa, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä suojassa kylmässä muutama tunti tai yön yli. Levitä hyytyneen tortun pinnalle mustikat. Kiehauta vesi tai mustikkamehu. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Lusikoi liemi mustikoiden päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. 


🍴 Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti