maanantai 4. elokuuta 2025

Punajuuri-jauhelihakastike

Jauhelihakastike on siitä mainio arkiruoka, että sitä voi varioida loputtomiin. Minulle punajuuret maistuivat, onhan ne ehkä sipulin jälkeen paras kasvis, mutta lapset hieman näivisti liiallista määrää. Ehkä ensi kerralla vähän vähemmän. 

4-6 annosta

3 suurta punajuurta
1 suuri sipuli
400 g jauhelihaa
25 g voita
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
½ tl valkopippuria
½ tl meiramia
150 g smetanaa

Kuori ja raasta punajuuret ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi korkeareunaisessa suuressa kasarissa. Lisää raasteet joukkoon ja kuumenna hetken aikaa samalla sekoitellen. Lisää joukkoon jauheliha ja jatka paistamista vielä muutama min samalla sekoitellen. Lisää kasariin vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Peitä kannella ja anna ruoan hautua kypsäksi miedolla lämmöllä n. ½ tuntia. Sekoita smetana kastikkeeseen ja tarjoa lisukkeineen. 


🍴 Sari Spåra: Ruokakalenteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti