Eipä ole aikoihin tullut kokeiltua perinteistä nakkikastiketta jonkinlaisella variaatiolla. Joillekinhan maustekurkku voi olla nakkikastikkeen vakiokamaa, mutta meillä on totuttu syömään aina ilman. Lapset hieman karsasti alkuun suolakurkun makua, mutta pannu tyhjeni lopulta pohjia myöten.
4 annosta
420 g nakkeja
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli pieninä kuutioina
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl maizenaa
2 dl vettä
2 dl kermaa
½ lihaliemikuutio
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 maustekurkku kuutioituna
Paloittele nakit ja ruskista niitä pannulla rypsiöljyn kera. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden hieman pehmetä pannulla. Pyörittele joukkoon tomaattipyree. Sekoita keskenään maizena, vesi ja kerma ja lisää seos pannulle. Murusta joukkoon lihaliemikuutio ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama min. Viimeistele kastike ketsupilla, sinapilla ja maustekurkkukuutioilla. Kuumenna kiehuvaksi.
+
Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
🍴 HK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti