torstai 17. heinäkuuta 2025

Chocolate chip cookies

Olen ottanut lapsia pienestä saakka mukaan leivontaan ja ruoanlaittoon. Nyt esikoinen tahtoi leipoa keksejä itse (no niin, että minä olin paikalla vahtimassa ja tarpeen tullen auttamassa). 

Olen itsekin tehnyt joskus amerikkalaisia suklaakeksejä, jotka ovat ihanan tuhteja ja jäävät sisältä browniemaisesti pehmeiksi. Tytär onnistui kekseissä hienosti. 

16 kpl

175 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1½ tl vaniljauutetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 iso kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2½ dl suklaahippuja

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon. Sekoita joukkoon vaniljauute, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna. Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput, säästä kuitenkin ½ dl koristeluun. Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-7 min. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista kovaksi, vaan anna keksien ruskistua reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi. Asettele lämpimien keksien päälle loput suklaahipuista. 


🍴 Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti