sunnuntai 13. huhtikuuta 2025

Jouluinen piparkakkupiirakka

Lasten kanssa vietetty joulunalusaika on yksi parhaita aikoja vuodessa, koska silloin saa vain leipoa, syödä ja tunnelmoida. Tämä piirakka sekä leivottiin että tuhottiin yhdessä lasten kanssa. 

POHJA:
2 munaa
1½ dl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
½ dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
vajaa ½ tl inkivääriä
vajaa ½ tl kardemummaa
1 dl maitoa

KUORRUTE:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 dl tomusokeria

KORISTELU:
piparimurua, sokeritähtiä, valkosuklaarouhetta, nonparelleja jne. 

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi n. 25x25 cm vuoka valmiiksi. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota keskenään munat ja fariinisokeri. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu voi ja öljy - sekoita nopeasti sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pintaa tarvittaessa. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 min tai kunnes pohja tuntuu kypsältä. Anna jäähtyä täysin. Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon voimakkaasti vatkaten tuorejuusto, vaniljasokeri ja kaneli. Lopuksi kääntele joukkoon nuolijan avulla tomusokeri. Levitä valmis kuorrute piirakan päälle, tasoita pinta ja tee pintaan halutessasi kuviointia. Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota piirakka vuoasta ja siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka 12 palaan ja koristele haluamallasi tavalla. 


🍴 Herkkukatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti