Sanon tämän varmaan joka kerta, koska se vuosi toisensa jälkeen pitää paikkansa, mutta oma suosikki joululeivonnaisissa on maustekakku, joita on joka vuosi leivottava vähintään yksi, kaksi, joskus kolmekin.
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 kananmunaa
2 dl kermaa tai maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
Voitele ja jauhota rengasvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja siirappi tasaiseksi, mutta älä vaahdota. Vatkaa kananmunat yksi kerrallaan seokseen. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja mausteet keskenään. Lisää kerma ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada sulatettu voi joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50-60 min. Kokeile kypsyyttä tikulla - jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 10 min ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.
+
Voit lisätä taikinaan 1 dl rusinoita tai mantelirouhetta lisämakua tuomaan.
🍴 Herkuttelija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti