tiistai 11. kesäkuuta 2024

Kaneli-omenasosekakku

Tämä on jäänyt viime syksyltä päivittämättä. Yksi parhaista asioista syksyssä on kotimaiset omenat, joista voi leipoa vaikka ja mitä herkkua. Tällä kertaa törmäsin ohjeeseen, jossa käytettiin omenahilloa, ja pakko oli tietenkin heti kokeilla. Jälleen kerran, herkkua. 

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl kanelia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl omenasosetta tai -hilloa

Sulata voi. Sekoita sulanut ja jäähtynyt voisula ja muut aineet tasaiseksi. Sekoita viimeiseksi omenasose. Paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. 


🍴 Mian kokkailut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti