En enää millään muista, mutta oisko ollut hiihtoloma, jota juhlistettiin tekemällä (ja syömällä) tämä kakku. Poika on nykyään innokas auttamaan leipomisessa ja mikäs sen mukavampaa kuin tehdä porukalla. Tyttö osallistuu kyllä aina kakun tuhoamiseen.
POHJA:
200 g digestive-keksejä
75 g voita
PÄÄLLE:
500 g mascarpone-juustoa
2 dl ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
200 g tummaa suklaata
Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Sekoita keskenään juusto, ranskankerma ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon lisäksi sulatettu valkosuklaa ja toiseen sulatettu tummasuklaa. Kaada valkoisen suklaan seos vuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Lusikoi tumman suklaan seos päälle ja tasoita. Voit pyöräyttää haarukalla kakun pintaa niin kerrokset hieman sekoittuvat ja pinnasta tulee marmorisen näköinen. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
🍴 Punaista ja makeaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti