Isä on auttanut minua, varsinkin viimeisen pari vuoden aikana, tuhannessa eri asiassa, joten halusin isänpäivänä jotenkin erityisesti muistaa ja kiittää. Joten kutsuin isän syömään. Valmistin ruoaksi haminanpaistia, joka on itsellekin täysin uusi tuttavuus. Ruoan paistuessa uunissa kodin täytti voimakas valkosipulin tuoksu, mutta lopulta ruoassa itsessään tuo maku oli hyvin mieto. Hunajaa minulla ei ollut, korvasin sen siirapilla, oletan asian olleen ok. Kyllä paisti ainakin padasta katosi.
500 g karjananpaistilihoja
n. 100 g pekonia
1 keltasipuli
2-3 pulleaa valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä muutamia kerroksia
vähän vajaa 1 rkl hunajaa
n. 3 dl vettä
2 dl kermaa
PAISTAMISEEN:
voita
Ota lihat lämpenemään n. tuntia ennen valmistusta. Laita uuni kuumenemaan +175 asteeseen. Paista lihat kahdessa erässä paistinpannulla ja laita uunivuokaan. Paista myös paloiteltu pekoni ja laita vuokaan. Hienonna kuorittu sipuli isohkoiksi paloiksi ja laita vuokaan. Rouhaise muutama kerros mustapippuria vuokaan lihojen päälle. Kuumenna vesi paistinpannulla kiehuvaksi ja liuota siihen lihaliemikuutio ja hunaja. Lisää mukaan myös hienonnettu valkosipuli ja kaada seos vuokaan. Nestettä pitäisi olla sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta ruokaa uunissa 2 tuntia, tänä aikana nesteen on tarkoitus haihtua lähes kokonaan. Pidä kuitenkin huolta, että lihoissa on vähän vettä koko kypsymisen ajan. Lisää kerma vuokaan. Hauduta ruokaa vielä tunnin ajan.
+
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
→ Mimmin keittiö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti