Kun toinen lapsi toivoo leivontaan suklaata ja toinen pähkinää jo toista viikonloppua putkeen, ratkaisuna on tällä kertaa tämä. Leipomusten kanssa tuuppaa käymään aina niin ikävästi, että lapset syö kakut loppuun ennen kuin kerkeää edes huomata.
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
LISÄKSI:
1 dl suolapähkinöitä
50 g valkosuklaata rouhittuna
50 g pieniä vaahtokarkkeja
Pingota leivinpaperipala irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjan ja reunan väliin. Jätä leivinpaperin liepeet vuoan reunojen ulkopuolelle. Jos vuoka falskaa, taikinasta irtoava rasva ei valu uuniin vaan pysähtyy leivinpaperiin. Voitele vuoan reunat. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vispilällä keskenään. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja voi muna-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon suurin osa suolapähkinöistä, suklaasta ja vaahtokarkeista. Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput pähkinöistä, suklaasta ja vaahtokarkeista päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min. Anna jäähtyä vuoassaan ennen leikkaamista. Koristele karkeilla ja suolapähkinöillä.
→ Kodin Kuvalehti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti