En tiedä mikä, mutta joku ongelma minulla on mutakakkujen ja brownieitten suhteen! Ne ei vaan hyydy! Ei ainakaan annetussa paistoajassa. Eikä tuplatussakaan! Tämä juustokakku-mutakakku oli puolen tunnin kohdalla vielä aivan vetelää. Tunnin kohdalla reunat olivat paistuneet, mutta keskusta hytkyi vielä ihan liikaa. Kun lopulta sain keskustan "sopivan hyllyväksi", olivat reunat jo rapsakasti tummuneet. Ulkonäkökään ei silmiä hivele. Maku oli kuulemma hyvä, eli edes sentään se.
Ja niin joo, mulla on joku ongelma myös marmorikuvion kanssa.
n. 10 palaa
MUTAKAKKU:
200 g voita
1 dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
3 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
JUUSTOKAKKUPYÖRTEET:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl vadelmapyreetä (150 g vadelmia)
½ dl vehnäjauhoja
Mutakakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Voitele vuoan reunat voilla ja jauhota kaakaojauheella. Sulata voi isossa kattilassa. Ota kattila liedeltä. Sihtaa kaakaojauhe voisulaan. Sekoita joukkoon sokeri. Sekoita joukkoon myös munat yksi kerrallaan. Sekoita viimeiseksi vehnäjauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Vadelmapyree: Tee vadelmapyree survomalla vadelmat ja paseeraamalla ne tiheän siivilän läpi, jotta siemenet jäävät siivilään. Puoleen desilitraan vadelmapyreetä tarvitset n. 150 g vadelmia. Pyörteet: Sekoita yhteen tuorejuusto, munat, sokeri, vaniljasokeri, vadelmapyree ja vehnäjauhot. Täytä pursotinpussi tuorejuustoseoksella. Pursota juustokakkuseos pyörteiksi mutakakun pinnalle. Älä kuitenkaan peitä mutakakun pintaa kokonaan juustokakkuseoksella, vaan jätä pyörteiden väliin tilaa. Vedä lopuksi veitsellä kaunis marmorikuvio kakun pinnalle. Paista kakkua uunissa 25-30 min. Se saa jäädä aavistuksen hyllyväksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä täysin.
+
Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa.
→ Leivotaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti