torstai 16. joulukuuta 2021

Friteerattu kana

Tänä syksynä haimme ensimmäistä kertaa noutoruokaa kiinalaisesta niin, että mukulatkin suostuivat maistamaan - ja syömään. Sen jälkeen on muutaman kerran tullut itse tehtyä friteerattua kanaa, koska onhan se vaan niin järjettömän hyvää. 
 
3-4 hlö
 
TAIKINA:
125 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
2 tl (reiluja lusikallisia) leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl vettä
20 ml öljyä
 
TÄYTTEEKSI:
3 luutonta broilerin rintafilettä
 
PAISTAMISEEN:
1 l (rypsi-, rapsi- tai friteeraus-)öljyä
 
Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita vispilällä kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina turpoamaan muiden valmisteluiden ajaksi, mielellään vähintään puoleksi tunniksi. Pilko broilerinfileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa pitkän mallisia paloja, koska ne kypsyvät paistettaessa tasaisemmin. Kaada öljy isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä tavoitelämpötilaan. Paras lämpötila friteeraamiseen on 180-190 astetta. Yritä pitää liedellä tasalämpö. Kun öljy alkaa olla valmista sekoita broilerinpalat friteeraustaikinaan. Nostele käsin tai keittiöpihdeillä broilerinpaloja öljyyn porisemaan. Friteeraa muutama minuutti per erä, kunnes pallot ovat kullankeltaisia. Halkaise ensimmäisestä erästä yksi pallo niin varmistut paistoajasta, onko sekä broileri että taikina varmasti kypsää. Nostele valmiit pallot talouspaperilla vuorattuun siivilään odottelemaan. Puhdista öljyä paiston aikana keräämällä sinne kertyvää taikinamurua pois. 
 

→ Keittiökriitikko 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti