Punaviinipullon jämät (jos sitä jää) voi heittää ribsien valelumarinadiin.
2 kg (Spare) ribsejä
½ dl ketsuppia
½ dl BBQ-kastiketta
1/4 dl soijaöljyä
1 tl aromisuolaa
suolaa
pippuria
½ dl punaviiniä
Lämmitä uuni 125 asteeseen. Laita ribsit syvälle uunipellille tai isolle vuoalle vierekkäin. Mausta pinta mustapippurilla ja ruokasuolalla kevyesti. Esikypsennä uunin keskitasolla 1,5-3 tuntia. Sopivan
kypsyyden näkee siitä, että ribsien luut ovat tulleet päädystä
"töröttämään" n. 1-1,5 cm verran. Ota ribsit pois pelliltä, laita ne
folioon (1 per folio) ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Ribsit voi myös grillata samantien, mutta suosittelen ainakin parin
tunnin jäähdyttämistä jääkaapissa. Valmista paistoliemestä
voitelumarinadi grillaamista varten: Kaada paistonestekattilaan, lisää ketsuppi, BBQ-kastike, aromisuola, soijaöljy sekä punaviini. Keitä keskilämmöllä välillä
sekoittaen kunnes neste on tarpeeksi jäykkää. Grillaa rapsakka
paistopinta ribseihin suoralla lämmöllä keskisuurella teholla. Kääntele
ribsejä useasti ja lisää marinadia pintaan jokaisella käännöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti