torstai 16. joulukuuta 2021

Ribsit II

Punaviinipullon jämät (jos sitä jää) voi heittää ribsien valelumarinadiin. 

2 kg (Spare) ribsejä
½ dl ketsuppia
½ dl BBQ-kastiketta
1/4 dl soijaöljyä
1 tl aromisuolaa
suolaa
pippuria
½ dl punaviiniä

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Laita ribsit syvälle uunipellille tai isolle vuoalle vierekkäin. Mausta pinta mustapippurilla ja ruokasuolalla kevyesti. Esikypsennä uunin keskitasolla 1,5-3 tuntia. Sopivan kypsyyden näkee siitä, että ribsien luut ovat tulleet päädystä "töröttämään" n. 1-1,5 cm verran. Ota ribsit pois pelliltä, laita ne folioon (1 per folio) ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Ribsit voi myös grillata samantien, mutta suosittelen ainakin parin tunnin jäähdyttämistä jääkaapissa. Valmista paistoliemestä voitelumarinadi grillaamista varten: Kaada paistonestekattilaan, lisää ketsuppi, BBQ-kastike, aromisuola, soijaöljy sekä punaviini. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on tarpeeksi jäykkää. Grillaa rapsakka paistopinta ribseihin suoralla lämmöllä keskisuurella teholla. Kääntele ribsejä useasti ja lisää marinadia pintaan jokaisella käännöllä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti