tiistai 23. marraskuuta 2021

Suklaahoukutus

Tämä kakku tuli leivottua työporukan loppukesän illanistujaisiin, jossa juomisen lisäksi teemana oli syöminen: jokainen osallistuja toi joko suolaista syötävää tapas-tyyliin, tai kuten itse, jotain herkkua. Vaikka kakku on suklaata pullollaan, yllättäen se ei ollut yltiöpäisen makea - ja yllättäen söin myös itse. Työkaveri innostui siitä, että olin ripotellut "kultahippuja" kakun päälle, innostusta taisi virittää "hienoa koristelua" enemmän se juominen. 
 
Tein itse kakun 1,5-kertaisena, jolloin käytin halkaisijaltaan 20 cm ja 24 cm kakkupohjia.  

POHJA:
100 g suklaakeksejä
25 g voita

MAITOSUKLAAMOUSSE:
2 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
100 g Panda KinuskiMuru-suklaata (tai maitosuklaata)
1 liivate
2 tl sokeria

VALKOSUKLAAMOUSSE:
3 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
3 liivatetta
½ tl sitruunamehua

VÄLIIN:
60 g Panda Ahaa suklaa crisp

KORISTEET:
vadelmia
tummasuklaa koristeita
"kultahippuja"

Aloita kakun valmistus maitosuklaamoussesta. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuustoa lusikalla. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa ja sokeri. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada massa kakkurenkaaseen (halk. 16 cm) ja laita pakastimeen. Anna jäätyä n. 2 tuntia. Murskaa keksit ja sekoita murun sekaan voisula. Taputtele pohja kakkurenkaan pohjalle (halk. 18 cm). Valmista valkosuklaamousse. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuustoa lusikalla. Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada tuorejuuston sekaan. Lisää sula suklaa ja sitruunamehu. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita keksimurut kakkurenkaan pohjalle. Nosta pohjan päälle maitosuklaamoussekiekko. Rouhi Ahaa suklaapalat ja laita maitosuklaakiekon päälle. Laita valkosuklaamousse pursotinpussiin, jotta saat moussen menemään kakkurenkaan reunoihin. Tasoita valkosuklaamoussen pinta. Pinnalle voi tehdä koristeraapalla kuvioita. Laita kakku kylmään hyytymään 3-4 tunniksi. Kakun voi laittaa myös suoraan pakastimeen hyytymään, hyytyy n. 2 tunnissa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti