lauantai 24. huhtikuuta 2021

Kinderkakku

Poika on kova Kinderin ystävä ja toivoi siitä jotain 6-vee synttäreilleen - joten ei muuta kuin Kinderkakun pariin. Tämä kakku on liivatteeton, mikä toki vaikutti hieman leikattaessa kakun käyttäytymiseen, mutta kyllä tämä kasassa pysyi. Maku keräsi läjän kehuja. Ja tärkeintä: poika oli tyytyväinen. 

16 henkilölle

POHJA:
200 g Oreo-keksejä
75 g voita tai margariinia

TÄYTEVAAHTO:
7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko

TUMMEMPI SUKLAATÄYTE:
½ täytevaahdosta
250 g maitosuklaata tai tummaa suklaata

VALKOINEN SUKLAATÄYTE:
½ täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

KUORRUTE:
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata

KORISTEET:
Kinder-suklaamunia ja -patukoita

Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi/margariinia ja yhdista keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa halutessasi reuna kalvoilla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaasula vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Painele tarkoin, jotta paksu täyte painuu joka kohtaan. Anna jähmettyä jääkaapissa n. tunti. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula jäljellä olevan vaahdon joukkoon. Levitä/painele täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarkoilualustalle. Mittaa kuohukerma kattilaan. Kuumella liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päälliosan päälle ja päästä hallitusti tippumaan kakun sivulle. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku suklaamunilla/-makeisilla. 
 

→ Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti