maanantai 8. helmikuuta 2021

Epäonnistuneen kakun pelastus

Oon pari kertaa kokeillut käyttää kuivakakun paistamiseen silikonista vuokaa, ihan vaan siitä laiskuudesta, ettei tarttis voidella ja jauhottaa vuokaa - VIRHE! Jälkimmäisen kerran jälkeen paiskasin sen kirotun silikonivuoan roskiin! Kummallakin kerralla kakku on paistunut kauniin tasaisesti, mutta vuoasta irrottaessa revennyt keskeltä katki. Ensimmäisellä kerralla mutustelimme kakun rikkoutuneina palasina, jälkimmäisellä kerralla googlettelin ja löysin tämän maan mainion kakun pelastusohjeen:

1 pilalle mennyt, lässähtänyt tai siirtäessä hajonnut kakku
1 kananmuna
2-5 rkl maitoa/mehua
2 dl alkuperäiselle kakulle suunniteltua kuorrutetta

Kaada kakun palaset kulhoon ja murenna haarukalla surutta tasaiseksi muruksi. Käännä uuni takaisin n. 200 asteeseen. Lisää kananmuna ja pieni liraus maitoa. Jos kakkusi oli keskeltä löysä, nestettä ei ehkä tarvitse lisätä. Ota esiin pyöreä irtopohjavuoka, kiinnitä reunus pohjaan niin, että leivinpaperi jää väliin. Leikkaa ylijäämät pois. Voitele vuoan reunat, ja jos oikein kovasti ketuttaa, myös se leivinpaperi. E*ipähän jää tällä kertaa kiinni. Painele kostunut kakkumuru vuoan pohjalle tiiviiksi murupohjaksi ja paista 5-10 min paksuudesta riippuen. Jäähdytä kunnolla ja levitä päälle aiottu kuorrute. Laita vielä viime hetkeksi jääkaappiin. Irrota vuoan reunus veitsellä auttaen todella varovasti ja tarjoile pöytään kaunis uusiokakkusi. 
 

 

➝ Kotikokki/GayCookie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti