Tätä juustokakkua tein miehelle töihin talvilomaltapaluun kunniaksi. Kakusta tykättiin. Osan mielestä kaakaojauheen olisi pinnasta voinut jättää pois, toiset taas sanoivat, ettei mitään pidä muuttaa. Miehen itsensä suuhun sitruunaa oli ollut liikaa, mutta kukaan muu ei siitä valittanut, joten jääköön yhden henkilön makumieltymykseksi. Tämän kummempia arviointeja ei raavaalta miesporukalta saa, tärkein kai se, että kakku hupeni.
POHJA:
250 g täysjyvä- tai digestive-keksejä muruina
120 g suolatonta voita sulatettuna
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
TÄYTE:
100 g tummaa suklaata paloiteltuna
180 g ranskankermaa
500 g tuorejuustoa notkistettuna
1 tl vanilja-aromia tai 2-3 tl vaniljasokeria
200 g hienoa sokeria
1 rkl vahaamattoman appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta
3 suurta kananmunaa
KORISTELU:
hieman kaakaojauhetta
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohja ja reunat. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita keksimurut, voi ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita haarukalla kosteaksi muruksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Mittaa suklaa ja puolet ranskankermasta kulhoon ja kuumenna sekoitellen vesihauteessa, kunnes seos on tasaista. Jätä seos jäähtymään. Vatkaa tuorejuusto, vanilja, sokeri ja jäljelle jäänyt ranskankerma tasaiseksi kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella. Lisää joukkoon jauhot sekä appelsiinin- tai sitruunankuori, ja lisää sitten munat. Kaada kaksi-kolmasosaa täytteestä kylmän pohjan päälle. Vatkaa suklaaseos jäljelle jääneeseen tuoejuustoseokseen. Lusikoi suklaaseos vuokaan tuorejuustoseoksen päälle. Paista kakkua 40 min, kunnes kakun keskusta on juuri hyytynyt. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja anna sen sitten olla jääkaapissa yön yli. Koristele kaakaojauheella, viipaloi ja tarjoile.
➔ Carla Bardi & Ting Morris: Suklaa - suuri herkkukirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti