maanantai 27. tammikuuta 2014

Piparkakkujäädyke

Meillä on tapana syödä jouluruokaa niin kauheasti, ettei mikään tuhti jälkkäri tule kysymykseenkään. Toisekseen joskus olisi hauskaa olla vain siinä "istujan ja odottelijan"-roolissa, katsella kun toiset väkertävät ruoat valmiiksi ja pöytään. Koska kuitenkaan koskaan en ole, helpotan hommia tekemällä mahdollisimman paljon ruokia valmiiksi. Jäädykkeet ovat yksi mahdollisuus siihen. 

Tämän jouluaaton jälkkärin vastaanotto oli suurimmalta osin hyvä: kaikki muut söivät ja kehuivat, minun makuun tämä oli aivan liian makeaa. Itse en osaa irrottaa jäädykkeitä vuoistaan kauniista, kuumaa vettä joutuu valuttamaan niin paljon, että ne kerkeävät pinnaltaan sulaa. 

8 annosta

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
100 g valkosuklaata rouheena
n. 5 kpl piparkakkuja karkeaksi murustettuna

KORISTELUUN:
piparkakkumuruja
(valkosuklaarouhetta, puolukoita tai karpaloita)

Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja valkosuklaarouheella. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut. Takista maku. Kaada seos n. litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla. Laita pakastimeen vähintään yhdeksi yöksi. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla. 


🍴 Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti