Tämä oli ensimmäinen vuosi kun en ostanut yhden yhtä kaupan konvehtirasiaa ja nämä olivat kyllä tekemistäni makeisista suosituimpia. Taltuttivat kyllä oivasti makeanhimon, sen verran makeita olivat.
Täytyy kuitenkin sanoa, että valmistusvaiheessa massan jähmettymisessä kesti aikaa, jälkiviisaana olisi saanut jähmettyä jääkaapissa vaikka yön yli. Jouduin tekemään vippaskonsteja ja laittamaan massaa jo välillä pakastimeen, mutta silti en malttanut odottaa tarpeeksi ja sehän kostautui - vielä hieman suklaisen tahmeaan tryffelipalleroon on aika vaikea saada tomusokeria kauniisti pintaan. Mutta eipä haitannut makua! Luulenpa tekeväni näitä ensi jouluksi uudelleen, hieman kärsivällisemmällä otteella tosin.
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa leivontasuklaata
200 g vaaleaa leivontasuklaata
150 g Marianne crush-rouhetta
KORISTELUUN:
1 dl kaakaojauhetta tai tomusokeria
Kiehauta kerma. Lisää joukkoon paloitellut suklaat. Anna niiden sulaa ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita Marianne crush-rouhe joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä. Ota seoksesta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi. Pyörittele pallot lopuksi tomusokerissa. Nostele pallot tarjoiluvadille tai pieniin karkkivuokiin. Säilytä viileässä.
🍴 Fazer
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti