torstai 23. helmikuuta 2012

Lihaperunalaatikko

Tätä on tainnut tulla viimeksi syötyä kouluaikoina ja se maistui aina yhtä ankealle, lähinnä kai suolan puutteen vuoksi. Hyvällä maustamisella tästä saa ihan kelpo ruokaa. 

n. 10 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
1 sipuli hienonnettuna
700 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria

MUNAMAITO:
2 kananmunaa
maitoa
suolaa

PINNALLE:
(korppujauhoja)
(voita)

Ruskista ja mausta jauheliha suolalla ja valkopippurilla. Kuullota sipuli. Lado perunaviipaleet, jauheliha ja sipuli voideltuun uunivuokaan kerroksittain, päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valmista munamaito ja mausta suolalla. Kaada munamaitoa vuokaan niin, että sen pinta jää juuri päällimmäisten perunaviipaleiden alapuolelle. Pinnalle voi ripotella tasaisesti korppujauhoja ja päällimmäiseksi vielä voinokareita. Paista uunissa 200 asteessa 1 ½-2 tuntia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti