tiistai 7. helmikuuta 2012

Valkosuklaa-vadelmapiiras

Vannoutuneena valkosuklaan (ja oikeastaan vadelmankin) ystävänä kokeilen melkein mitä vain mihin sitä voi sekaan heittää, mutta tästä ei kyllä tullut uutta suosikkiani. Laitan aina valmiiksi valkosuklaata enemmän kuin ohjeessa neuvotaan, mutta silti en maistanut sitä yhtään läpi. Helppoa taas kuitenkin kuin heinän teko. 

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 dl maitoa
125 g pullomargariinia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata pilkottuna

PINNALLE:
n. 100 g vadelmia

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Lisää maito, pullomargariini ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita nopeasti joukkoon, ettei taikina sitkisty. Kaada voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 27 cm). Ripottele vadelmat pinnalle. Paista 200 asteessa n. 25 min. (Siivilöi jäähtyneen pullan pinnalle tomusokeria.)


🍴 Katariinan keittiössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti