maanantai 29. helmikuuta 2016

Jauheliha-juustolaatikko

Vaihteeksi hieman erilaista kiusausta. Harvinaisen helppo valmistaa, laatikko kypsyy itsekseen uunissa. Erilaista makua tuo suolakurkut, jotka ei ehkä omaan makuun ykkösiä olleet, mutta en niitä kyllä poiskaan kaapinut. Nestettä oli aivan liikaa, joten seuraavalla kerralla vähennän vähän maidon määrää. 

6 annosta

1 ½ rkl voita
450 g naudan paistijauhelihaa
600 g peruna-purjosekoitusta
180 g suolakurkkua suikaleina
1 ½ dl hienonnettua persiljaa
3 3/4 dl Kolme juustoa-ruokakermaa (Valio)
4 ½ dl kevytmaitoa
3 munaa
reilu 1 tl suolaa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria

Paista jauheliha voissa. Levitä vuokaan kerroksittain peruna-purjosekoitusta, jauhelihaa, suolakurkkusuikaleita ja persiljaa. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi peruna-purjosekoitusta. Yhdistä juustokerma, maito, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 1 tunti, kunnes laatikko on hyytynyt. 


➔ Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti