Vaihteeksi hieman erilaista kiusausta. Harvinaisen helppo valmistaa, laatikko kypsyy itsekseen uunissa. Erilaista makua tuo suolakurkut, jotka ei ehkä omaan makuun ykkösiä olleet, mutta en niitä kyllä poiskaan kaapinut. Nestettä oli aivan liikaa, joten seuraavalla kerralla vähennän vähän maidon määrää.
6 annosta
1 ½ rkl voita
450 g naudan paistijauhelihaa
600 g peruna-purjosekoitusta
180 g suolakurkkua suikaleina
1 ½ dl hienonnettua persiljaa
3 3/4 dl Kolme juustoa-ruokakermaa (Valio)
4 ½ dl kevytmaitoa
3 munaa
reilu 1 tl suolaa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
Paista jauheliha voissa. Levitä vuokaan kerroksittain peruna-purjosekoitusta, jauhelihaa, suolakurkkusuikaleita ja persiljaa. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi peruna-purjosekoitusta. Yhdistä juustokerma, maito, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 1 tunti, kunnes laatikko on hyytynyt.
➔ Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti