Olen oppinut tykkäämään sulatejuustosta vasta aikuisiällä, mutta nyt tykkäänkin siitä toden teolla: sulatejuusto maustaa ihanasti keittoja, kastikkeita, ruokia kuin ruokia. Tämä ruoka maittoi kaikille niin nopeasti, että muistin napata kuvan vasta pojan jäähtymässä olleesta satsista.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 100 g sokeriherneenpalkoja, ei kyllä meidän lähimarketista niitä löytynyt.
3-4 annosta
2 rkl öljyä
450 g broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
1-2 sipulia silputtuna
3 porkkanaa suikaleina
400 g sulatejuustoa
2 dl vettä
½ tl kuivattua timjamia, rakuunaa tai muuta yrttiä
Ota broilerinfileesuikaleet huoneenlämpöön n. ½ h ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla. Paista fileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sulatejuusto, vesi ja yrtit. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Tarkista maku.
➔ Hellapoliisi: Kanaruokaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti