torstai 29. tammikuuta 2015

Pörkölt - Unkarilainen lihakastike

Nopea ja helppo ruoka arkeen, varsinkin smetanan ystäville. 

500 g porsaan paistisuikaleita
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
tilkka öljyä
2 lihaliemikuutiota
1 prk smetanaa
½ tl kuminaa
mustapippuria

Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljy padan pohjalla ja lisää sipulit ja lihat siihen. Ruskista kevyesti, kunnes lihasuikaleiden pinnat ovat kypsiä. Lusikoi mukaan paprikajauhetta, tomaattipyreetä, kuminaa ja mustapippuria. Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala. Lisää liemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta, kunnes lihasuikaleet ovat mureita. Aateloi lopuksi smetanalla. 


➔ Sami Garam: Kokkaa vartissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti