Tein nyt jo toista vuotta peräkkäin jouluaaton jälkiruoaksi jäädykettä, joka on aivan loistava valinta, sillä se tehdään pakkaseen jo edellisenä päivänä vähentäen entisestään kiireistä aattoiltakokkailua, sekä on erilaisten kakkuvaihtoehtojen rinnalla vähemmän tuhti, kun tupataan vetämään mahat äärimmilleen jo jouluruokaa eikä kukaan enää oikein jaksa jälkkäriä.
Puolukkajäädyke maistui vielä edellisvuotista paremmin, puolukat toi sopivaa kirpakkuutta ja vähenti makeutta. Jouluisia makuja jäädykkeessä kuitenkin oli kanelin, inkiväärin ja neilikan muodossa. Mies varsinkin tykkäsi ja veteli pyhinä pakkaseen aatolta jääneen jäädykkeenjämän napaansa.
12 annosta
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
3/4 tl jauhettua neilikkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
PUOLUKKARAITA:
3 dl puolukoita (pakaste)
½ dl sokeria
KORISTEEKSI:
puolikoita
piparkakkuja
Hienonna kohmeiset puolukat sokerin kanssa monitoimikoneessa sileäksi kastikkeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja kermaseos kevyesti sekoittaen. Kaada puolukkakastike joukkoon ja sekoita jäädykemassaa isolla haarukalla muutaman kerran. Kastele 1,8 l rengasvuoka kylmällä vedellä. Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä foliolla. Jäähdytä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Upota jäädykevuoka sen reunoja myöten muutamaksi sekunniksi lämpimään veteen, jotta jäädyke irtoaa vuoasta.
➔ K-Supermarket: Koko vuoden juhlaherkut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti