Mukavaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon tuo valkosipuli, ripaus viherpippuria sekä munamaidon vaihtaminen lasagnesta tuttuun juustokastikkeeseen. Ei ole laihduttajan ruokaa, mutta hiton hyvää!
4 hlö
3 dl makaronia
1 ½ l vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½-1 tl suolaa
1/4 tl viherpippuria
JUUSTOKASTIKE:
25 g margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
PINNALLE:
2-3 tomaattia viipaloituna
1 dl juustoraastetta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti pannussa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja maito. Anna kastikkeen kiehua muutama min koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja suola. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle makaronit ja jauhelihaseos. Kaada päälle juustokastike. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta ruoka uunissa 225 asteessa n. 20 min.
➔ WSOY: Hyvä kokki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti