Näistä sämpylöistä tuli mukavan muhkeita, pehmeitä ja maukkaita. Kaikille maistui.
12 kpl
½ l vettä tai maitoa
1 ps kuivahiivaa
n. 11 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
2 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
1 tl suolaa
½ dl öljyä
Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 min. Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se n. 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa n. 10 min.
+
Tarjoa lämpiminä esim. tuorejuuston kanssa.
➔ Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti