Tämän nimiäisissä tarjotun juustokakun toteutus sopi aikataulullisesti ongelmiin hyvin, sillä aloitin kakun tekemisen jo perjantaina hyydyttämällä sisemmän täytteen ja jatkamalla lauantaina hyydyttämällä ulomman täytteen.
Aikataulullisista syistä jouduin myös turvautumaan lähikaupan antimiin ja tekemään pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Pohjana käytin digestive-keksejä, mutta tätä muutosta suositeltiin jo alkuperäisessä ohjeessa. Pensasmustikoilla sisemmän kerroksen väri jäi hailukaksi, mansikoiden puutteen korvasin vadelmilla. Pohjaan käyttäisin itse hitusen enemmän voita, sillä keksipohja mureni kovasti.
Kehuja kakki sai paljon, mustikoista tykättiin tasapainottamassa valkosuklaan makua.
POHJA:
n. 200 g digestive-keksejä
50 g voita
MARJATÄYTE (SISEMPI KERROS):
150 g mustikoita
100 g vadelmia
½ dl tomusokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
3 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
VALKOSUKLAATÄYTE (ULOMPI KERROS):
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2 ½ dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
KORISTELUUN:
tuoreita marjoja
valkosuklaarouhetta
POHJA: Vuoraa halkaisijaltaan n. 23-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vedä lusikalla irtopohjavuoan reunaa pitkin siten, että ihan vuoan reunalle ei jää juurikaan keksipohjaa. Irrota tämän jälkeen irtopohjavuoan reunus ja asettele keksipohjan päälle pienempi halkaisijaltaan n. 19-20 cm irtopohjavuoan reunus.
MARJATÄYTE (SISEMPI KERROS): Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä n. 5 min. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri, sekoita sauvasekoittimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi toisessa astiassa. Notkista mascarpone ja lisää se vaniljavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kaada liivateliuos marjaseokseen ja sekoita sauvasekoittimella. Kaada marjaseos muutamassa pienessä erässä vaniljavaahtoon, samalla sekaisin vatkaten. Kaada täytevaahto keksipohjan päälle pieneen irtopohjavuoaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi. Kun kakku on hyytynyt, irrota irtopohjavuoan reunus varovasti ja aseta nyt isompi irtopohjavuoan reunus vuoan ympärille.
VALKOSUKLAATÄYTE (ULOMPI KERROS): Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä n. 5 min. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita sulatettu valkosuklaa mascarponeen. Lisää valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita sekaisin. Kaada täyte irtopohjavuokaan marjakerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Auta lusikan varrella täytettä menemään myös marjatäytteen ja irtopohjavuoan reunojen väliin. Voit lopuksi varovasti vetää lusikan varrella reunaa pitkin, jotta täytettä on varmasti joka paikassa. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla marjoilla ja valkosuklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti