Tutulla oli raparperit ryöpsähtäneet, joten hän kiikutti varsia myös minulle. Tein niistä mehua, joka (todennäköisesti) sitruunan määrästä johtuen oli enemmän aikuisten kuin lasten makuun.
Sitruunahappoa voi ostaa apteekista pienissä pusseissa.
2 l mehutiivistettä
2 l paloiteltua raparperia
1 sitruuna
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l kiehuvaa vettä
kanelitanko
Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu. Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä kanelitanko. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna suhteessa ½ mehua, ½ vettä tai kivennäisvettä.
➔ DanSukker
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti