Perinteistä lihakeittoa tulee tehtyä harvoin, mutta joskus esimerkiksi sateisena vapaapäivänä ilman mitään muita hommia on aikaa antaa keittokattilan porista ja palkinto on vaivan väärti.
8 annosta
n. 800 g luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia
1½ l vettä
2 tl suolaa
15 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
½ lanttu
100 g selleriä
1 palsternakkaa
3-4 porkkanaa
1 purjo
8 perunaa
Nosta liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. Valmista keitto isossa kattilassa. Pane keittolihat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kerää vaahtoa pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan pippurit, laakerinlehdet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 2 h. Pese, kuori ja paloittele sillä aikaa kasvikset. Paloittele lanttu ja selleri reilun kokoisiksi kiilapaloiksi. Viipaloi palsternakka n. sentin paksuisiksi lanteiksi sekä porkkanat n. 5 cm pätkiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Paloittele se samanpituisiksi paloiksi kuin porkkanat. Lohko perunat ja pane kylmään veteen odottamaan. Lisää kattilaan lantut, sellerit, palsternakat ja porkkanat kiehumaan n. 10 minuutiksi. Lisää sitten purjot ja perunat. Anna kiehua 15-20 min. Kiehauta ja tarkista maku.
+
Tarjoa ruisleivän kanssa.
🍴 Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti