Ystävä pyysi minua viime kesänä leipomaan hänen serkkutapaamiseensa suolaista ja makeaa vietävää. Enpä ole aikaisemmin tehnyt suolaista juustokakkua, joten tämä oli itselle leivonnan osalta ihan uusi tuttavuus.
Juustokakun päälle on tarkoituksena rakentaa salaatti, jonka kokoamisen jätin juhlaporukalle jottei tuoreet kasvikset kerkeä nahistua. Ihan täyteen ei porukka ollut jaksanut kakkua salaatilla koristaa. Salaatin täytteet voi valita oman maun mukaan ja kasvisversiosta jättää kinkut pois.
Koska tämä lähti ystävän matkaan, mausta en itse voi sanoa mitään, mutta hyvin oli kuulemma maittanut serkuskatraalle. Tämä on myös hauska vaihtoehto juhlien perinteiselle voileipäkakulle.
12 hlö
POHJA:
200 g ruisvoileipäkeksejä
150 g voita
65 g Mustaleima-juustoraastetta (Valio)
TÄYTE:
400 g yrttituorejuustoa
65 g Mustaleima-juustoraastetta (Valio)
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 munaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
SALAATTIKERROS:
jääsalaattia
rucolaa
basilikaa
ituja
kurkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja
ilmakuivattua kinkkua
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti voita tai öljyä. Pohja: Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä keksimurska, voisula ja juustoraaste. Jos raastat juuston itse, käytä raastimen pienintä terää, jotta saat hyvin hienon raasteen. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille. Täyte: Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan. Suojaa vuoan ulkopinta alumiinifoliolla, sillä rasvaa voi tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Paista 175 asteessa n. 40 min. Laita jäähtymisen jälkeen jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Salaatti: Tee päälle mieleisesi salaatti runsaana kerroksena.
🍴 Kinuskikissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti