lauantai 15. helmikuuta 2025

Mansikka-limejuustokakku

Tämän leivoin viime kesänä ystäväni toiveesta makeaksi viemiseksi hänen serkkutapaamiseensa. Juhlat olivat keskikesällä, joten ystävä toivoi jotain raikasta, mansikkaista kakkua. Mansikka ja lime toimii älyttömän hyvin yhteen! 

Omasta lähikaupasta ei limecurdia löytynyt, korvasin sen lemoncurdilla, mikä toimii yhtä hyvin. 

POHJA:
200 g Oreo-keksejä
30 g voita
1 dl limecurdia

REUNOILLE:
muutama mansikka

TÄYTE:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl mansikkaa (pakaste)
m. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 limen mehut
7 liivatetta

KIILLE:
3 dl sokeroitua mansikkamehua
2 liivatetta

Hienonna keksit hienoksi ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle tiiviisti. Sivele keksipohjan päälle ohut kerros lemoncurdia. Asettele tässä vaiheessa vuoan reunoille mansikkaviipaleet. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja mansikat. Purista sekaan limejen mehut ja mausta makusi mukaan sokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna mansikkamehu kattilassa ja mausta sokerilla. Lisää liotetut, puristellut liivatteet mehun sekaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun pinnalle varovasti. Anna hyytyä vielä pari tuntia. Irrota kakku vuoasta. 

+
Koristele esim. limellä, mansikoilla ja herukanlehdillä. 


🍴 Kakkuviikari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti