Poika toivoi keväällä syntymäpäivänsä kunniaksi kakkua jossa on Daimia. Meillä on tapana, että minä googletan toivotut ainesosat, ja lapset saa valita kuvahausta mieleisensä. Poika valitsi tämän, mikä oli kyllä hyvä valinta, koska kakku oli herkullista eikä liian makeaa.
Kakku on melko korkea, joten kannattaa käyttää korkeaa vuokaa tai tehdä kakun matalampana 22-24 cm vuokaan. Isompaan vuokaan keksimurupohja kannattaa tuplata.
POHJA:
100 g suklaahippukeksejä
30 g voita sulatettuna
TÄYTE:
200 g valkosuklaata
2 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
2½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE:
1 (á 56 g) Daim-patukka
Voit koota kakun n. 16-18 cm irtopohjavuokaan tai suoraan tarjoilulautaselle. Jälkimmäisessä tavassa irrota vuoan reunaosa ja aseta se keskelle tarjoilulautasta. Voitele n. 16-18 cm vuoan reunat hyvin esim. vuokaspraylla. Murskaa keksit esim. pakastepussissa rutistelemalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. Tee täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti n. 15 sek välein sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Rouhi Daim:t n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Jätä suklaat sivuun odottamaan. Vatkaa kuohukerma kunnon vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä jogurtti ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa ja kääntele lopuksi joukkoon myös rouhittu Daim. Kaada taikina keksipohjan päälle. Tasoita ja nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Rouhi yksi iso Daim-patukka ja koristele kakku ripottelemalla rouhe kakun päälle.
🍴 Suklaapossu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti