Järjettömän herkullinen tapa tuhota loput joululaatikot. Vedin itse juustohöylällä siivut voita rieskojen päälle ennen uuniin laittoa - taivaallista! Tämä on myös tällä hetkellä meillä ainoa keino saada lapset syömään laatikoita. Kyllä vaan maistui kaikille uunituoreena kylmän maitolasillisen kanssa.
6 kpl
200 g valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
1 dl maitoa
1½-2 dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
½ tl suolaa
25 g voita
Sekoita ainekset voita lukuunottamatta kulhossa. Lanttu- ja perunarieskoihin tarvitset hiukan reilummin (2 dl) jauhoja kuin porkkanalaatikkoon (1½ dl). Jaa taikina kuuteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuilla käsillä ohuehkoiksi rieskoiksi. Jaa voi rieskojen päälle ohuina levyinä tai nokareina. Paista uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15-20 min, kunnes rieskat ovat kauniin värisiä ja reunoista rapeita. Nauti heti.
+
Voit myös tehdä taikinasta 3-4 ohutta ja isoa rieskaa ja käyttää tortillaletun tapaan täytettynä. Voit lisätä taikinaan ylijääneet juustot raastettuna.
→ Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti