maanantai 22. huhtikuuta 2024

Banaani-suklaapiirakka

Haksahdan aina kaikkeen missä on banaania, varsinkin jos se on vielä yhdistetty suklaaseen. Kuorrutteessa olisi voinut olla mielestäni hieman enemmän makua, mutta turha kuvitellakaan, ettei lapset olisi tätäkin tuhonnut. 

500 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
5 ylikypsää banaania
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g taloussuklaata

KUORRUTUS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

PINNALLE:
taloussuklaarouhetta

Sulata voi ja muussaa banaanit. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Rouhi suklaa. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhoseos, voisula, banaanimössö ja suklaarouhe. Kaada taikina syvälle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 35 min. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, levitä jäähtyneen piirakan pinnalle ja ripottele viimeiseksi päälle suklaarouhe.


→ Kotikokki/Muijan_keittiossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti