maanantai 12. helmikuuta 2024

Polly-brownie

Päivittäminen laahaa pahasti perässä, nämä browniet on jo lokakuun lopun Halloweenilta. Pollyt ovat olleet yksi lemppari itselle aina, nämä lakritsin makuiset ovat perinteisten lisäksi herkullisia myös, ja sopivat äärettömän hyvin Halloweenin teemaan. Ja mikä jottei ympäri vuoden. Niin tai näin, lapsethan tämänkin lopulta söivät. 

200 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
180 g Polly-hopeatoffeeta

KORISTEEKSI:
valkosuklaata
Polly-karkkeja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (n. 22 x 25 cm) leivinpaperilla. Sulata tumma suklaa ja voi mikrossa, sekoita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot ja sooda. Sekoita taikinan sekaan Polly-karkit, jätä muutama sivuun. Kaada taikina vuokaan ja laita loput Polly-karkit päälle. Paista uunin keskitasolla n. 30-40 min. Brownien kuuluu olla keskeltä hieman pehmeä. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään odottamaan. Viimeistele brownie sulatetulla valkosuklaalla sekä Polly-karkeilla ja leikkaa sopiviksi paloiksi. 


→ Saamarinkakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti